Waarom RPO u een flinke kostenbesparing oplevert

besparen op recruitmentkosten met rpo

RPO biedt vele voordelen. Eén daarvan is besparen op de recruitmentkosten. Maar hoe zit dat nou precies met die kostenbesparing door RPO? Wat maakt uw recruitment uitbesteden goedkoper dan zelf recruiten? En hoe helpt een goede RPO partner u meer grip op uw recruitmentkosten te krijgen? Lees het in deze blog.

Schaalbaarheid

Een piek in uw afzet? Een project waarvoor u tijdelijk meer medewerkers nodig hebt? Of juist een daling waardoor u toekunt met minder personeel? Hebt u tijdelijk of om onvoorziene reden minder vacatures of juist snel extra personeel nodig, dan kunt u met RPO snel op- en afschalen. Dat lukt niet met een eigen recruiter of recruitmentafdeling. En ook met een interim recruiter heeft u vaak een overeenkomst voor een bepaald aantal uren. Dit maakt snel schakelen binnen de beschikbare recruitmenturen bijzonder lastig en de kans op bad hires groter.

Bij Recruitin monitoren we het hele recruitmentproces via dashboards met verschillende recruitment KPI’s. Bovendien zetten we indien nodig snel extra recruitmentcapaciteit in voor uw personeelsvraagstuk. Hierdoor kunnen we voortdurend bijsturen waar nodig en tijdig inspelen op pieken en dalen.

Kortere time to hire

Tijd is geld. Dus hoe sneller een vacature is vervuld, des te sneller uw interne operatie weer volop draait. Bovendien kost elke dag dat een vacature langer onvervuld blijft u omzet. Voor uw continuïteit is het dus van groot belang dat er snel iemand gevonden wordt.

Of het nou gaat om een veelvoorkomende functie of een specialistische nichefunctie, een goede RPO partner levert snel de juiste kandidaten aan. Vooraf zorgvuldig geselecteerd op de juiste skills én persoonlijkheid. Bij Recruitin hebben we een eigen sourcingcenter, waarmee we goed gekwalificeerde kandidaten kunnen opsporen en benaderen. Bij veranderingen in uw personeelsbehoefte kunnen wij u dus snel aan de juiste mensen helpen.

Minder bad hires

Een bad hire kost veel geld, al gauw zo’n € 11.500. En dan hebben we het nog niet eens over de verloren tijd, het gedoe en de stress die hiermee gepaard gaan; een kandidaat aannemen die bij nader inzien niet bij uw organisatie past, is voor niemand leuk.

Een professionele RPO partner als Recruitin kent zijn kandidaten en voelt haarfijn aan of iemand wel of niet bij uw organisatie past. Niet alleen qua opleiding, ervaring en competenties, maar vooral ook qua persoonlijkheid. Daardoor stijgt de kwaliteit van de aangenomen kandidaten. En de kans dat uw nieuwe medewerker voor langere tijd aan uw organisatie verbonden blijft.

Lagere operationele kosten door een optimaal recruitmentproces

Hoe verloopt uw recruitmentproces? Planmatig en gebaseerd op uw werkgeversmerk? Of werft u nieuwe medewerkers volgens het aloude ‘post and pray’ principe en hebt u geen idee wat uw recruitmentinspanningen opleveren? En past u uw recruitmentproces regelmatig aan op de laatste ontwikkelingen?

Zonder een goed recruitmentproces kunnen uw operationele recruitmentkosten flink toenemen. Een inhouse recruiter van uw RPO partner kijkt met een frisse blik naar de effectiviteit en efficiëntie van uw recruitmentproces; kan het slimmer worden ingericht, meer in lijn met uw employer brand en de huidige ontwikkelingen? Leveren uw recruitmentkanalen nog de gewenste resultaten op of zijn andere kanalen nu misschien interessanter? Bovendien maakt uw recruitment uitbesteden een deel van uw operationele kosten overbodig: u hoeft immers minder uit te geven aan job advertising, abonnementen op jobboards en recruitmentsoftware. Zo kunt u behoorlijk besparen op uw operationele recruitmentkosten.

Altijd de nieuwste recruitmenttechnieken en -kennis

Het recruitmentlandschap is enorm in beweging. Recruitment tools en recruitmenttechnieken die gisteren nog goede resultaten gaven, kunnen vandaag ineens niet meer werken. Nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van recruitment kan ervoor zorgen dat u uw recruitmentproces moet herzien. Een goede RPO partner zorgt ervoor dat recruiters voortdurend de beschikking hebben over de nieuwste technieken en kennis. Van ATS-systemen, social media recruitment en referral tools tot dashboards voor meer inzicht in uw recruitmentdata. Dat scheelt u weer scholingsbudget en investeringen in eigen recruiters.

Voorspelbare recruitmentkosten

Niets is vervelender dan onvoorziene stijgingen van uw recruitmentkosten. Bijvoorbeeld door geldverslindende wervingscampagnes. Het zoveelste dure abonnement op een veelbelovend jobboard of recruitmentplatform dat uiteindelijk de verwachtingen niet waarmaakt. Of een duur recruitmentbureau inschakelen, en vervolgens nog vele extra uitgaven moeten doen omdat het tarief niet all-in bleek te zijn.

Het is niet echt een besparing, maar samenwerken met een goede RPO partner maakt uw recruitmentkosten meer voorspelbaar. Bij Recruitin hanteren we geen torenhoge fees per vacature, maar maken we vooraf goede afspraken over de kosten. Zo weet u precies wat er onder onze dienstverlening valt en welke kosten u kunt verwachten. Meer grip op uw recruitmentkosten en beter budgetteren dus.

Ook besparen op recruitmentkosten?

Recruitin realiseert bij haar klanten RPO kostenbesparingen die kunnen oplopen tot wel 40%. Met ons eigen sourcingcenter, onze dashboards en recruitmenttechnieken en de ervaring en kwaliteiten van onze recruiters, ontzorgen we u van begin tot eind in uw recruitmentproces. Door duidelijke afspraken met u te maken weet u precies wat u van ons kunt verwachten. Geen gedoe, wél resultaat. Gewoon goed werk; daar geloven wij in.

Wij zijn marktleider voor RPO in techniek en industrie. Met onze RPO-diensten bieden we u een fullservice recruitmentafdeling op locatie.
Volledig schaalbaar en aan te passen aan veranderende omstandigheden.