7 opvallende voordelen van RPO

voordelen RPO

Als aanbieder van RPO zijn we natuurlijk niet geheel onverdacht als we de voordelen van RPO bezingen. Tegelijkertijd zijn we ook al vele jaren jaar succesvol voor onze opdrachtgevers. Als dat niet genoeg basis is om de meest opvallende voordelen van RPO voor u op een rij te zetten…

1. Kostenbesparing

Een gemiddeld werving & selectiebureau vraagt al snel 15 tot 20% van een jaarsalaris als fee. Dat loopt behoorlijk op als het op jaarbasis om enkele tientallen vacatures gaat. Het alternatief is dat u zelf werft en vacatures plaatst op jobboards, geïnteresseerden te woord staat en de selectie maakt uit de kandidaten die zich aandienen. Ook dat kost geld – en denk eens aan de tijd die gemoeid is met een intensieve search naar schaarse kandidaten die zich bovendien moeilijk laten overhalen om te solliciteren. Met RPO bespaart u tijd én kosten.

2. Betere kandidaten

Met RPO haalt u een partner in huis die de tijd neemt om uw bedrijf en elke vacature volledig te doorgronden. Dat is een voorwaarde voor goede werving. Zeker bij vacatures die lastig zijn in te vullen. Doordat we een eigen, interne afdeling op locatie inrichten blijft geen detail onopgemerkt en is er voortdurend afstemming over en weer. Daar kan geen extern bureau aan tippen.

3. U werkt aan uw eigen werkgeversmerk

Uw identiteit als werkgever speelt een belangrijke rol bij de besluitvorming van toekomstige werknemers. Alle associaties met uw bedrijfsnaam dragen bij aan de beslissing om wel of niet te solliciteren. De arbeidsmarkt is de laatste jaren steeds transparanter geworden waardoor uw imago steeds belangrijker wordt in het succes van uw werving. Investeer daarom in een goed werkgeversmerk. Met een goede RPO-partner weet u dat dit aspect gewaarborgd is.

4. RPO is schaalbaar

Elke bedrijf kent tijdelijke pieken. Het vraagt wendbaarheid en flexibiliteit om al naar gelang de situatie op- of juist af te schalen met wervingsinspanningen. Een RPO-partner biedt u wendbaarheid, met behoud van een gestructureerde en efficiënte aanpak en kostenbesparing in rustiger tijden.

5. RPO-recruitment is consistent

Een RPO-partner richt processen zo in dat er altijd sprake is van een consistente aanpak. Zo weet u zeker dat niets wordt vergeten, dat uw bedrijf steeds op een correcte en effectieve wijze naar buiten treedt en dat kandidaten zorgvuldig worden behandeld.

6. Interne tevredenheid neemt toe

Met een eigen recruitmentafdeling op locatie weet u dat uw recruiters altijd toegankelijk zijn voor uw team en dat zij snel op wensen en vragen kunnen inspelen. Bovendien is voor iedereen altijd duidelijk hoever een vacature is qua invulling. Dat is een hele zorg minder voor uw managers en teamleiders.

7. Duurzaam succes

Een werving-en-selectiebureau vervult op jaarbasis vaak slechts één of enkele vacatures voor een opdrachtgever. De functies worden ingevuld (of niet) en daar blijft het bij. Met RPO is het resultaat wel duurzaam. Want uw RPO-partner is betrokken bij uw bedrijf en organiseert alle benodigde processen zodanig dat u er jarenlang profijt van hebt. Wij richten alle benodigde systemen in en er komt bijvoorbeeld een Werkenbij-website tot stand. We zeiden het al: met RPO bouwt u structureel aan uw eigen werkgeversmerk. Dat is goud waard.

RPO voordelen van Recruitin

Natuurlijk schetsen we bovenstaande voordelen vanuit onze eigen visie op RPO en onze werkwijze. We menen ook dat deze voordelen belangrijke ijkpunten zijn bij de selectie van een RPO-partner. Gebruik ze daarom gerust als checklist als u uw recruitment wilt uitbesteden aan een goede partij.

Ook duurzaam recruitmentresultaat?

Recruitin is marktleider voor RPO in techniek en industrie. Met onze RPO-diensten bieden we u een fullservice recruitmentafdeling op locatie. Volledig schaalbaar en aan te passen aan veranderende omstandigheden.