Remote Recruitment

Met Remote Recruitment zetten we onze RPO-services volledig op afstand in om uw vacatures in te vullen. Dat doen we snel, effectief en met oog voor de juiste kandidaatbeleving. Vooral voor technische vacatures zijn goede kandidaten nog steeds schaars. Dat vraagt om een aanpak op maat die volledig inspeelt op de wensen én beperkingen die kandidaten momenteel ervaren. Als specialist in techniek, industrie en IT kunnen wij die bieden.

Voordelen van Remote Recruitment

Remote Recruitment maakt uw werving flexibel in tijden waar fysieke afstand gepast is of in situaties waar kandidaten niet in de nabije omgeving gevonden kunnen worden. Het biedt:

 • Continuïteit
  Vacatures on hold zetten in afwachting van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen is niet goed voor uw bedrijf, operatie en werkgeversmerk. Door te kiezen voor remote recruitment voorkomt u dat werving en selectie helemaal stilvallen.
 • Snelheid
  De gemiddelde time-to-hire is 12 weken voor alle vacatures die we invullen. Dat is inclusief vacatures voor IT- en technische functies waarbij we schaarse kandidaten zoeken én vinden.
 • Goede aansluiting op wensen van kandidaten
  Het klinkt misschien wrang, maar online selectie blijkt voor veel kandidaten en recruiters een uitkomst. Kandidaten zijn bijvoorbeeld minder tijd kwijt aan een gesprek omdat ze geen reistijd hebben. Daardoor stemmen ze sneller in met een gesprek. Ook als ze niet actief op zoek zijn.

Bewezen effectief

Hoewel we met RPO onze opdrachtgevers normaal gesproken een inhouse recruiter bieden, vond een belangrijk deel van onze diensten altijd al op afstand plaats. Zo zit ons sourcing center in Doesburg en ondersteunen onze sourcing collega’s onze recruiters altijd op afstand bij het intensief zoeken naar geschikte kandidaten.

Al met al hebben we onze bestaande werkwijze wel moeten aanpassen, maar blijken deze aanpassingen niet van invloed op ons rendement: ook met remote recruitment profiteren onze opdrachtgevers van onze ervaren recruiters, sourcing center, jobmarketing, een ATS en strategisch recruitmentadvies. Die combinatie was en is zeer effectief en nog steeds snel.

In onze praktijk blijkt bovendien dat zowel kandidaten als hiring managers weinig moeite hebben met het online proces. De kandidaatbeleving blijft goed en ook de persoonlijke klik of gewenste match binnen het team is online goed toetsbaar.

Recruitment services op afstand

Dit bieden we binnen Remote Recruitment:

 • Online vacature-intake
 • Doelgroepenanalyse
 • Wervende en vindbare vacatureteksten
 • Intensieve searching
 • Gerichte jobmarketing
 • Gebruik ATS-systeem
 • Selectie en screening kandidaten
  (cv-check, referentiecheck)
 • Online selectiegesprekken
 • Advies over kandidaten
  (inclusief gespreksverslagen)
 • Online arbeidsvoorwaardengesprek
 • Ondersteuning bij onboarding
 • Rapportage

Onze recruiters

Onze recruiters zijn bij ons in loondienst en dat maakt dat we hen door en door kennen en exact weten wie waar het best op zijn of haar plek is. Het stelt ons bovendien in staat om voortdurend te investeren in hun scholing en training.

Binnen ons team hebben we recruiters met specifieke ervaring binnen hightech, infra, industrie, IT en installatietechniek. Vaak kennen ze een specifieke regio heel goed: Eindhoven en omgeving, Flevoland, Noord-Limburg, Gelderland zijn enkele van de regio’s die onze recruiters op hun duimpje kennen. We stellen hier enkele remote recruiters aan u voor:

Lana-haseta-foto

Lana Haseta
Corporate recruiter

Bij Lana gaat haar hart sneller kloppen van Recruitment. Verbinden en de juiste match maken tussen klant en kandidaat. Bij Recruitin krijg ik de kans om mij echt te verdiepen in de klant, deze door en door te leren kennen en zo ervoor te zorgen dat er meer mensen hun werkgeluk vinden.

whatsapp
mail-icon
linkedin-icon
Sander-de-Groot-foto

Sander de Groot
Senior corporate recruiter

Sander de Groot is met ruim 14 jaar ervaring als Recruitment consultant aan de slag gegaan bij Recruitin als Corporate recruiter. “Succesvol blijven in een uitdagende arbeidsmarkt en een boost geven aan zowel de carrière van een kandidaat als aan de onderneming van mijn opdrachtgever. Dat is wat mijn werk zo leuk maakt! “

whatsapp
mail-icon
linkedin-icon
recruitin-logo-blauw-oranje

Meer informatie?
Is Remote Recruitment ook voor uw organisatie de oplossing? We lichten de mogelijkheden graag toe. Neem daarvoor vrijblijvend contact op met Wouter Arts via 06 14 31 45 93
of warts@recruitin.nl. Of plan direct een telefonische afspraak in via onderstaande knop.