Een terugblik op 2018

Recruitment resultaten Recruitin 2018

Recruitin mocht in 2018 een aantal nieuwe opdrachtgevers verwelkomen. Tegelijkertijd konden we ook voor onze bestaande klanten een toenemend aantal vacatures invullen.

Dat lukte bovengemiddeld goed dankzij een groeiend team van specialisten dat op de locatie(s) van onze opdrachtgevers aan de slag ging. Maar ook dankzij ons eigen sourcing center dat op basis van de laatste technieken en inzichten geschikte kandidaten vindt. Vlak daarnaast de betrokkenheid van onze opdrachtgevers niet uit: zij denken mee en geven ons hun vertrouwen. Dat is een belangrijke voorwaarde voor ons succes.

Onze resultaten voor onze opdrachtgevers

 

Recruitin resultaten 2018

289 zeer uiteenlopende vacatures

We zijn RPO-marktleider in de techniek en industrie. Dat betekent dat we vaak kandidaten voor vacatures met een technische inhoud zoeken. Maar daar blijft het niet bij. Uiteindelijk werven we personeel voor alle soorten vacatures, waaronder staf-, management- en ondersteunende functies.

Voor vrijwel alle functies geldt dat echt goede kandidaten schaars zijn. Dat vraagt om extra inspanning én extra creativiteit. Met als gevolg dat we kandidaten soms op onverwachte plekken vinden. Zoals de kandidaat in Singapore, die een uitstekende match en aanwinst bleek. Of de kandidaat die uit een totaal andere branche kwam, maar wel exact bracht wat onze opdrachtgever zocht.

Op het eerste gezicht hebben we in 2018 70% van de vacatures in gemiddeld 12 weken in kunnen vullen. Maar eigenlijk ligt dit percentage een stuk hoger. Een relatief groot aantal vacatures ontstond namelijk pas eind 2018, omdat we toen voor enkele nieuwe klanten gingen werven. Voor deze vacatures vonden we de juiste match pas in 2019 en die hebben we om die reden niet meegeteld bij de ingevulde vacatures in 2018. Verder werd 15% van de vacatures ofwel ingetrokken ofwel intern ingevuld. Laten we die vacatures buiten beschouwing, dan komen we op 85% ingevulde vacatures in 2018.

Dat zijn resultaten waar we trots op zijn en dit succes willen we in 2019 nog overtreffen!

 

Ook duurzaam recruitmentresultaat?

Recruitin is marktleider voor RPO in techniek en industrie. Met onze RPO-diensten bieden we u een fullservice recruitmentafdeling op locatie. Volledig schaalbaar en aan te passen aan veranderende omstandigheden.