Time to fill van gemiddeld 12 weken

Onze aanpak werkt

Met RPO (Recruitment Process Outsourcing) bieden we een full-service recruitmentconcept waarmee we uitstekende resultaten realiseren.

Enkele voorbeelden:

  • Onze ‘time to fill’ is gemiddeld 12 weken. Dat is inclusief de vacatures die als lastig te boek staan.
  • Onze opdrachtgevers zien hun wervingskosten dalen met 30 tot maar liefst 80%. In veel gevallen bedraagt de besparing tussen de 50 en 70%.
  • 1 op de 4 sollicitatiegesprekken leidt tot een aanbod vanuit de werkgever.
  • 98% (was 95%) van de geplaatste kandidaten werkt na een jaar nog steeds voor de opdrachtgever.

Werkwijze

Wij richten een volledige recruitmentafdeling binnen uw bedrijf in met alle bijbehorende processen. We maken daarbij gebruik van state-of-the-art recruitmentsoftware en technieken. Vanzelfsprekend opereren we uit uw naam, waardoor we recht doen aan uw werkgeversmerk.

Onze recruiters werken voor technische, industriële en IT-bedrijven en kennen de arbeidsmarkt van deze bedrijven door en door. Dankzij deze ervaring en de inzet van de nieuwste technieken slagen we er in om vacatures niet alleen snel maar ook goed in te vullen. Wij geloven namelijk dat de beste match ontstaat als de kandidaat zich helemaal kan vinden in de waarden van een organisatie en zich optimaal kan ontplooien in de nieuwe functie. Alleen dan ontstaat het werkgeluk dat aan de basis ligt van langdurige en bloeiende arbeidsrelaties.

Onze klanten

Wij werken onder andere voor:

  • Strukton
  • Neways
  • Hollander Techniek
  • A. Hak
Wouter Arts, directeur development bij Recruitin

Een oplossing voor uw recruitmentvraag

Wilt u weten hoe we onze time to fill van gemiddeld 12 weken realiseren? Aan de hand van onze praktijkcases vertel ik graag meer over onze werkwijze én de resultaten die wij voor onze opdrachtgevers hebben geboekt.

Met een telefoontje of mailtje ontdekt u hoe we ook uw recruitmentvraagstuk kunnen oplossen.

Wouter Arts
Directeur development
06-1431 4593
warts@recruitin.nl